Caracteristici Si Mod De Actiune Calbit C:
Calbit C are culoare maro, pH 8.0 in solutie 1% si o densitate de 1.45 gr/cm³ la temperatura de 20°C. Produsul este un fertilizant foliar cu un continut ridicat de Calciu (Ca), utilizat pentru:
- imbunatatirea absorbtiei si circulatiei apei si elementelor nutritive in planta,
- asigurarea calitatii fructelor (mentinerea fermitatii pulpei),
- sporirea rezistentei lor la conditiile de depozitare (prin reducerea respiratiei fructelor dupa recoltare),
- eliminarea riscurilor asociate cu carenta de Calciu,
- deteriorarea fructelor, instalare de boli specifice fiecarei specii horticole.
In planta, Calciu mai indeplineste si roluri esentiale in dezvoltarea radacinii, mentinerea nivelului regulatorilor de crestere, si germinarea semintelor si polenului.
Mod De Utilizare:
Calbit C se aplica foliar in doza de 2-3 l/ha la fructe si legume, cu urmatoarele intervale de aplicare:
- la fructe – la fiecare 10-15 zile incepand din momentul aparitiei fructului;
- la legume – la 8-10 zile
Fertilizantul se poate aplica si prin fertirigare in doza de 10-30 l/ha.
Avantajele Utilizarii Calbit C:
- Permite translocarea rapida a calciului in plante, inclusiv in fructe si flori;
- Nu prezinta fitotoxicitate la tratamentele timpurii;
- Asigura sporuri de productie si calitate a culturilor;
- Asigura o rezistenta sporita a fructelor si legumelor la conditiile de depozitare si transport;
- Previne/ elimina riscurile asociate cu instalarea carentei de Calciu (ex: deteriorarea fructelor, instalarea de boli specifice fiacarei culturi – prabusirea la mere, putregaiul rosiilor, uscarea frunzelor de pepeni).
Compatibilitate:
Produsul poate fi aplicat in amestec cu majoritatea produselor de protectia plantelor.
Cultura | Combatere | Mod de aplicare | Doza | ||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Pomi fructiferi, Legume |
|