Kendal este un fortificator al plantelor pe baza de extracte vegetale care creste rezistenta plantelor la presiuni externe,hraneste si fortifica plantele,imbunatateste calitatea recoltei. Kendal este un produs care a fost dezvoltat pentru a activa scutul de protectie a plantei intr-un mod natural.Utilizarea sa ajuta planta sa treaca peste stresul biotic si in acelasi timp, imbunatateste calitatea recoltei. Kendal contine glutation, oligozaharide si saponine.Glutation-ul este o componenta cheie a rezistentei endogene a plantelor si este implicat direct in eliminarea toxinelor si in raspunsul plantei la agentii de stres biotici; ologozaharidele si saponidele actioneaza ca niste elicitori, adica o substanta care atunci cand este aplicata pe planta declanseaza mecanismul natural de rezistenta la stresul extern.
| Ingredienti | Glutation | Oligozaharide | Saponide | 
| Functii | |||
| activarea sistemului natural de rezistenta al plantei | * | * | * | 
Compozitie si proprietati fizice
| COMPOZITIE | |
|---|---|
| Azot (N) total | 3,5% | 
| 
 – Azot (N) organic 
 | 
0,3% | 
| – Azot ureic (N) | 3,2% | 
| Oxid de potasiu (K2O) | 15,5% | 
| Carbon organic (C) | 3% | 
| PROPRIETATI FIZICE | |
|---|---|
| Formulare | lichid | 
| Culoare | maro deschis | 
| pH (1% solutie apoasa) | 5,3 | 
| Conductivitate (mS/cm) 18°C | 0,38 | 
| Densitate (g/cm3) 20°C | 1,29 | 
| DIRECTII DE UTILIZARE | CULTURI | MOMENTUL APLICARII | DOZA | 
|---|---|---|---|
| Aplicare foliara | Pomicultura | tratamente la 7-10 zile | 2,5-3 l/ha | 
| Legumicultura | tratamente la 7-10 zile | 1,5-2 l/ha | |
| Floricultura | tratamente la 7-10 zile | 1,5-2 l/ha | |
| Fertirigare | Pomicultura si legumicultura | 8-12 l/ha | |
| Aplicare localizata | Pomicultura si floricultura | se distribuie aproximativ 10 l solutie nutritiva pe planta | 3,5-4 l/100 l apa | 
| Legumicultura | se distribuie aproximativ 100-200 ml sulutie nutritiva pe planta | 300-400 ml/100 l apa | 
Important !!!
Asocierea cu produse pe baza de cupru este posibila la culturile de maslini, vita-de-vie, cartofi si anghinare. La toate celelalte culturi va recomandam sa faceti teste inainte de a efectua stropiri. Produsul prezinta reactie acida. De aceea este de recomandat sa nu se foloseasca cu produse ce au o puternica reactie alcalina.
	